Mijn reis naar de visagie

Mijn reis naar de visagie

Op de middelbare school zat ik op de HAVO. Je moet uiteindelijk een vakkenpakket gaan kiezen. 

Ik wilde architect worden en ben gaan kijken wat ik daar voor nodig had. Natuurkunde en Wiskunde B was nodig en Scheikunde was een pré. Laten dit nou ook precies vakken zijn die ik leuk vind.

Maar dan moesten er nog 2 bij. Kiezen tussen Frans of Biologie was niet moeilijk. Ik had immers geen talen knobbel dus viel Frans direct af. Bij god ganse glorie werd het Aardrijkskunde. 

Eenmaal in de 4e moest ik toch even iets meer mn best doen, het resulteerde ook in 1x blijven zitten, maar uiteindelijk 5 havo gehaald met het laten vallen van Aardrijkskunde. 

Het leuke was alleen dat mijn vakken pakket er eigenlijk niks meer toe deed. Eenmaal in de 4e ben ik gaan kijken op de hogeschool in Haarlem. Eerst opleiding bouwkunde, maar oh my god. De eerste 3 jaar was alleen maar theorie. Ondanks dat ik snel en makkelijk leerde, was theorie iets waar ik een hekel aan had. Ik leer liever in de praktijk en ben het liefste graag direct met mijn handen bezig. Creatief bezig zijn, dar brein gaat dan vanzelf wel werken.

Geen architect dus, maar wat dan wel.

Zo kwam ik dus uit bij de opleiding make-up artist op de Haarlemse Akademie te Uitgeest.

Iedere woensdag ochtend ging ik met mn koffer de bus en trein in een jaar lang.

Wat was dit geweldig en leuk om te doen en te leren.

Maar ben ik wel goed genoeg, kan ik dit. Zal ik ooit goed genoeg worden om die wereld in te kunnen stappen. Verkopen, verkopen houdt toch in dat ik moet zorgen dat iemand iets koopt? MOET kopen toch?

Dit past niet bij mij, zo goed ben ik niet.

Op wat bruidjes na en een keer een shoot met hobby fotograven ben ik niet gekomen.

Sinds ik in 2022 kennis heb gemaakt met de minerale make-up van Mintenz is de hele passie weer omgewaaid.  

Inmiddels ben ik heel wat jaren verder en wijzer. Heb ik mezelf beter ontwikkeld en heb ik eens de keus gemaakt voor mijn droom.

Hier staan we dan, make-up artist werkend met de minerale make-up van Mintenz. Gave samenwerkingen met fotografen en fotoshoots doen. Make-up workshops geven en mensen voorzien van advies. Ik heb een eigen webshop met natuurlijke cosmetica❤️

Ik wordt hier super blij van en krijg er energie van.

Mijn doel, nog groter worden en steeds vaker en meer workshops en fotoshoots krijgen

 

Liefs Esther

Foto is van mijn examen opdracht 

Terug naar blog

1 reactie

Heel leuk om te lezen zo een blog. Ik ben al benieuwd naar wat je volgende blog zal brengen

An

Reactie plaatsen